Autovakantie naar het Idromeer, Vakantiehuis, handig om te weten

Handig om te weten en Italiaanse recepten

Correspondentieadres:
fam. Poelman-Sammartano
Erve Geusendam 28
7463 CS Rijssen
Tel.prive: 0548-546037

Tel.verhuur: 0031 6 3380 2041
E-mail: manspoelman@gmail.com
Twitter: manspoelman.
Facebook: Mans Poelman.

Delia is Italiaanse, bij ziekte of ongeval kunt u altijd een beroep op ons doen.


Contact info hulpdiensten
Alarm hulpdiensten 112
Politie (Carabinieri) 113
Brandweer (Vigili del Fuoco) 115
Ambulance 118


Micazu
Op onze website bij Micazu vind u aanvullende informatie over onze vakantiewoning en een on-line kalender.


INTERNET
Onlangs hebben wij het appartement uitgerust met beveiligd internet (WIFI).


Plaatselijke VVV
Gevestigd: Via Trento 17/18, Idro (Pieve Vecchia) dicht bij boutique Carola.

Dagelijkse boodschappen
In Crone, tegenover het park, vindt u een kleine supermarkt "Jolly market", fijne vleeswaren, lekker brood en gebak.
Achter de supermarkt, tegenover de ingang van de kerk, zit een slagerij. Schuin tegenover de slager ziet u
de groenteman. Een grotere supermarkt (COOP) vindt u in de richting van Vestone (ca. 4 km).
In Vestone is nog een supermarkt, de Italmarket. Schuin tegenover de Italmarkt zit een visboer.
De winkels in Italië zijn meestal geopend van 08.00 tot 12.00 en van 15.30 tot 19.00 uur.
Sommige winkels zijn woensdagmiddag gesloten en zondag een paar uur open.
De grotere, overdekte, winkelcentra (Centro Commerciale o.m. in Roë, Villanuova, Gavardo en Saló)
zijn meestal 7 dagen per week open van 08.00 tot 20.00 uur.


Autovakantie naar het Idromeer
Vanaf Utrecht is de afstand (via Zwitserland) ca. 1175 km.
Om in de namiddag in Crone te arriveren is het te overwegen in het zuiden van Duitsland een overnachting
te plannen. Wij hebben goede ervaringen (nette, ruime kamers en niet duur) met
Landgasthof Gruner Baum Moesbach
Dit, of een ander hotel onderweg naar het Idromeer kunt u boeken met booking.com .

Vignet Zwitserland
Een vignet is voor alle Zwitserse autosnelwegen (Nationalstrassen) verplicht.
Het vignet is in Zwitserland o.a. verkrijgbaar bij alle snelweggrensovergangen en in Nederland bij de ANWB.
De sticker dient op de ruit te zitten voor u de grens met Zwitserland passeert.
Er worden hoge boetes uitgeschreven wanneer blijkt dat het voertuig niet is voorzien van de juiste sticker.
Zwitserland kent maar 1 vignet en die is een heel kalenderjaar geldig.

Vignet Oostenrijk
Een vignet is voor toeristisch en zakelijk verkeer op de Oostenrijkse snelwegen verplicht om te hebben.
Dit vignet is verkrijgbaar in Oostenrijk bij alle snelweggrensovergangen en in Nederland bij de ANWB.
De sticker dient op de ruit te zitten voor u de grens met Oostenrijk passeert.
Een vignet voor verschillende periodes te verkrijgen, te weten, 10 dagen, 2 maanden en een jaar.

Met het vliegtuig naar Bergamo (102 km) of Verona (88 km) vanaf Lago d´Idro
Ryanair vliegt op Bergamo vanaf Eindhoven,Maastricht, Munster en Weeze (Dusseldorf).
Transavia vliegt op Verona vanaf Amsterdam.
Germanwings vliegt op Verona vanaf Koln.

Er is geen treinverbinding met Idro

U kunt uw vakantieauto reserveren via o.a.: Holidaycars.


Enkele snelle, smaakvolle en originele Italiaanse recepten

INSALATA MISTA
400 gram verschillende soorten bladgroenten als:
Veldsla, Radicchio, Spinazieblaadjes, Rettich (naar smaak)
Rode (zoete) paprika, 250 gram Cherry tomaatjes, 125 gram mozzarella
2 theelepels witte of rode balsamicoazijn, 2 theelepels extra vergine olijfolie, rode peper en zout.

Was de groente en laat ze goed uitlekken. Snijd de paprika en rettich fijn en voeg dit toe.
Snijd de mozzarella in kleine stukjes en strooi deze over de groente. Snijd de tomaatjes doormidden en
leg ze op de salade. Meng de olijfolie en de balsamicoazijn gebruik dit als dressing.
Breng op smaak met gedroogde rode peper en zout.
Roer alles goed door elkaar.


INSALATA PRIMAVERA
1 bosje radijs, 4 tomaten, 1 bakje tuinkers, 1 of 2 dunne bosuitjes, ½ bosje bieslook,
3 el arachide olie, 2 el witte of rode balsamicoazijn, 1 tl mosterd, 1 tl suiker,
zout en versgemalen peper, 1 hardgekookt ei of een paar kwarteleitjes.

Snij de radijsjes in dunne plakjes. Knip de tuinkers. Snij de bosuitjes in dunne ringetjes.
Snipper de bieslook fijn.
Snij de tomaten in plakjes. Kook de eitjes.
Meng de balsamico azijn met de mosterd, de suiker, peper en zout en giet daarna al roerend de olie erbij.
Blijf roeren totdat een wat dikke saus ontstaat. Verdeel de tuinkers langs de rand van de bordjes,
schik in het midden de plakjes tomaat. Bestrooi het geheel met de bosuiringetjes.
Schenk er wat saus over en garneer met de plakjes radijs, fijngesnipperde bieslook en de eitjes.


SPAGHETTI, OLIO, AGLIO E PEPERONCINO
Spaghetti, olijfolie, knoflook, hete pepers of gemalen chilipepers,
geraspte Kaas (Parmigiano en/of Pecorino en/of Bagoss)

Kook de spaghetti beet gaar. Ondertussen hak je de knoflook en de pepers fijn.
Doe je een scheut olie in een pannetje en verwarm de olie met de knoflook en de pepers.
Doe de spaghetti op de borden en schenk de olie, knoflook en pepers op de spaghetti.
Naar smaak de geraspte kaas er over heen.


TORTELLINI AL BRODO
1 liter sterke vleesbouillon (Knorr Classico), 125 gram Tortellini alla Carne
(Vers of b.v. Grand'Italia), geraspte Parmezaanse kaas, zout en vers gemalen peper.

Trek een liter sterke bouillon met peper en zout. Kook de tortellini gaar in de bouillon.
De tortellini met bouillon opdienen, geef er (ciabatta) brood en Parmezaanse kaas bij.
U kunt de vleesbouillon vervangen met kruidenbouillon (base di erbe) en de Tortellini
alla Carne met Tortellini met Kaas (formaggio).


INSALATA DI PASTA
500 gram penne,
100 gram parmaham, 300 gram (groene)asperges (geschild en gekookt),
3 hardgekookte eieren, 1 appel, 100 gram jonge kaas.
Basilicum mayonnaise:
2 dl room, 2 dl mayonnaise, sap van een halve citroen,
½ bosjes basilicum (hakt deze), peper en zout naar smaak. Goed roeren.

Kook de penne beetgaar, giet af en spoel koud.
Snijd de parmaham, appel en kaas in reepjes, snijd de asperges en eieren in stukjes en voeg
alle ingrediënten samen met de penne. Meng de basilicum mayonaise goed door de penne.


PANNA COTTA
500 gr slagroom, 1 vanillestokje, 50 gr suiker, 2 blaadjes witte gelatine,
Verse vruchten voor de garnering (framboos, besjes, aardbeien).

De blaadjes witte gelatine laten weken in koud water. De slagroom in een pan doen.
Het vanillestokje open snijden en het merg eruit schrapen. Het merg met het stokje en de suiker
bij de slagroom doen, langzaam verhitten en ongeveer 15 minuten zachtjes laten koken.
Tussendoor regelmatig roeren.
De pan van het vuur nemen, het vanillestokje verwijderen.
De geweekte gelatine drijfnat bij de slagroom doen en al roerend laten oplossen.
Het roommengsel in 4-6, met koud water omgespoelde, (wegwerp) vormpjes/bakjes scheppen en
in de koelkast in 3-4 uur laten opstijven.
De roompuddinkjes omkeren op dessertbordjes, eruit laten komen en garneren met de vruchten.


FRUTTA CON MASCARPONE
450 gram mascarpone, 100 gram fijne kristalsuiker, 4 eidooiers,
400 gram aardbeien of/en frambozen. Rode bessen om te garneren, (amaretto) koekjes om erbij te serveren

Bewaar de aardbeien en/of frambozen in de koelkast.
Doe de mascarpone in een grote kom en roer met een (houten)lepel totdat de mascarpone zacht is.
Voeg de eidooiers en de suiker toe en meng alles goed. Zet het mengsel ongeveer 1 uur in de koelkast.
Schep een laagje mascarpone op de bodem van de schaaltjes, leg er een laagje aardbeien of/en zomerfruit bovenop,
herhaal dit enkele malen en eindig met een laagje mascarpone. Zet de schaaltjes nog ca 20 minuten in de koelkast.
Serveer met (amaretto) koekjes.
Denk eraan: u eet rauwe eieren!!